Katrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal AdviesKatrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal AdviesKatrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal Advies

home » nieuws

Nieuwsarchief

Import en Export aangifte

Digipoort: onderhoud 8 en 9 mei

Logius meldt ons het volgende: Door onderhoud op • Digipoort Financieel (WUS en FTP) o  SBR Belastingdienst (WUS) o  SBR Belastingdienst...

Fiscus kampt opnieuw met technische problemen

De Belastingdienst heeft opnieuw te maken met technische problemen. Hierdoor kan de fiscus momenteel geen beschikkingen voor de omzetbelasting versturen. Het gaat hierbij om teruggaven en verminderingen.

Nextens release notes 1 mei 2018: twee-staps-verificatie

Vanaf deze release is het in Nextens mogelijk om twee-staps-verificatie (two factor authentication) bij het inloggen te activeren.

De fiscale eenheid voor de omzetbelasting; doen of toch maar niet?

De afgelopen maanden wordt er een hoop geschreven over de fiscale eenheid voor de btw. In deze column zet ik voor u op een rij wanneer van een fiscale eenheid sprake is en de voor- en nadelen.

Beheerste vernieuwing Belastingdienst

De Belastingdienst is aan het vernieuwen. Dat gaat stap voor stap verder. Dit zorgt voor latere resultaten van de vernieuwingsopgave. De vernieuwingsopgave voor de Belastingdienst is nog altijd groot. Het gaat om het verbeteren van de digitale dienstverlening, het opvangen van de effecten van de vertrekregeling en het verbeteren van de interne beheersing.

Toeslag kinderopvang blijft via ouders gaan

Ouders zullen de toeslag voor de kinderopvang zelf blijven ontvangen. Door verbeteringen bij de Belastingdienst verwacht het kabinet dat minder ouders in de problemen zullen komen door hoge terugvorderingen.

Import jaarstukken op basis van RGS

Koppeling Mijnaccountsportal

Koppeling AppTomorrow